Снимка: БулфотоЦелият отбор на Норвегия са астматици, ако сравняваме колко медала

...
Снимка: БулфотоЦелият отбор на Норвегия са астматици, ако сравняваме колко медала
Коментари Харесай

Кралев за Олимпиадата: Норвежците нарушават феърплея, имаме повече медали от тях на първенства

Снимка: Булфото

Целият тим на Норвегия са астматици, в случай че съпоставяме какъв брой медала сме взели от международни и европейски шампионати, мисля, че ще имаме повече от Норвегия.  Така спортният министър Красен Кралев разяснява представянето на българските спортисти на приключилата Зимна Олимпиада в Южна Корея.

Министърът реагира остро на мненията, че на Олимпиадата Норвегия е взела 39 медала за 30 лмн. лева обособен бюджет, а България против 50 млн. лева - нищо.

Чудесното показване на Владимир Зографски на Олимпиадата в Пьонгчанг продължава. Българинът преодоля квалификации на огромна шанца в...

" Не мога да приема изобщо такива статистики.  За тези 50 млн. лева за интервал от 4 години стоят доста медали от доста надпревари . Те не са за олимпиади, а за всички спортове.  Така че в случай че съпоставяме какъв брой медала сме взели от международни и европейски шампионати, мисля, че ще имаме повече от Норвегия ", съобщи той.

" Целият тим на Норвегия в ски бягането и биатлона са астматици.  Дойдоха със съответните препарати, всички знаят защо става въпрос. Това е нарушен феърплей.  Очевидно норвежките лекари са издали такива документи и всички носят препарати за астма, които са свързани с повишение на кислородния размер в организма ", добави той.

Според Кралев основата на проблемите със зимния спорт у нас е  неналичието на подобаваща инфраструктура, която нямаме от дълго време.

" Ние нямаме огромни обичаи в зимните спортове. Годишният бюджет е 3,5 млн. лева за всички зимни федерации. Елитните ни спортисти обаче множеството се готвят в чужбина ", изясни той, написа actualno.com.

 

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР